You are here
Home > Najvažnije vijesti > PROTEST I KOMEMORACIJA POVODOM TRAGIČNE SMRTI STUDENTICA

PROTEST I KOMEMORACIJA POVODOM TRAGIČNE SMRTI STUDENTICA

protest-zemaljski-muzej-saobracajna-nesrecaU Bugojnu ukupane Selma Agić, koja je skupa s prijateljicom i cimericom Editom Malkoč iz Bosanske Krupe stradala 10.10.2016. u saobraćajnoj nesreći kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu. Univerzitet u Sarajevu je proglasio srijedu i četvrtak za Dan žalosti, a sva predavanja na fakultetima će počinjati minutom ćutnje. Sanjin Sefić, osumnjičeni za izazivanje saobraćajne nesreće  pobjegao je iz Bosne i Hercegovine.Granicu je prešao na graničnom prelazu Uvac kod Rudog.Ovu informaciju potvrdio je Mevludin Halilović, načelnik Sektora uniformisane policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu održana je komemorativna sjednica povodom tragične smrti studentica Edite Malkoč i Selme Agić.

Više od hiljadu građana Sarajeva okupilo se 12.10.2016. na mjestu stradanja studentica Edite Malkoč  i Selme Agić. Građani Sarajeva su više od dva sata odavali počast poginulim studenticama.

Selma iz Bugojna i Edita iz Bosanske Krupe bile su studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu. Automobilom ih je usmrtio 25-godišnji Sanjin Sefić koji je potom pobjegao sa mjesta nesreće, a rano jutros je pobjegao i iz države. Za njim je raspisana potjernica.

Comments
0
Top