You are here
Home > Recepti za 5 > SAVJETI KAKO NAUČITI PAPAGAJA DA PRIČA

SAVJETI KAKO NAUČITI PAPAGAJA DA PRIČA

“Da li ću naučiti papagaja da govori?”. Odgovor na ovo pitanje ne zavisi od papagaja, već od vlasnika i njegove spremnosti da se svaki dan posveti treniranju svog papagaja.

Vaš ljubimac će se radovati novim podučavanjem, naročito ako ga nagradite pohvalom i poslasticama. Kod treniranja je bitno da budete pozitivni. Kad papagaj uradi nešto dobro- nagradite ga, a kad učini nešto loše- ignorišite ga. Vrlo je bitno da papagaja nikada ne kažnjavate.

Pravila za lakse ucenje papagaja su:
1. Papagaj da bude sto mlađi, jer sto je mlađi brze i lakše uci.
2. Sto vise pricate sa papagajem. Da je okruzen ljudima i paznjom.
3. Kod ucenja najvaznije je ponavljanje. Izaberite rijec koju zelite da nauci i uz koristenje nagrada ponavljajte tu rijec.

Papagaji obicno prvo nauce svoje ime ili kako ga dozivate.
Svoje ime povezuju sa vašim obraćanjem, a to se papagajima sviđa. Primetićete da su papagaji najsrećniji kada im posvećujete pažnju.
Papagaji više vole glasniji govor i više tonove, a tako će i lakše učiti. Dosadan, spor i jednoličan glas usporiće vašu obuku.

Kada ponovi vašu reč nagradite ga nekom poslasticom kao što su komadić voća ili sjemenke. Ovako ćete ga naučiti da je dobro to što ponavlja vaše riječi. Bitno je naglasiti da je ponavljanje ključ uspjeha, pa ne odustajte olako.

Video prilog:

Comments
0
Top