You are here
Home > Zanimljivosti > SAD MOŽETE I SAMI NAPRAVITI DRON OD LEGO KOCKICA

SAD MOŽETE I SAMI NAPRAVITI DRON OD LEGO KOCKICA

Mnogi dronovi dolaze sa dodatnim propelerima da bi opet poletjeli poslije pada. Ali ovi sa  Flybrix, čak i poslije katastrofalnog pada, možete prepraviti i mogu opet poletjeti za minutu, zato što je dron napravljen od Lego kockica.

Flybrix još nije oficijelno povezan sa Lego-om, ali oni su potpuno kompaktibilni sa najpopularnijom igračkom  na svijetu.  To znači da mala kolekcija Lego dijelova dolazi u svakom paketu, tako da vi možete kompletno prilagoditi vašu letjelicu koristeći Lego koji već imate kod kuće.

Možete čak i povećati broj motora, sa četiri na šest ili osam.

Flybrix paketi, su dostupni sa promotivnom cijenom od 149 dolara za Basic (osnovni) paket i 189 dolara za Delux koji dolazi sa propelerima, motorima, preinstaliran Arduino sistem za kontrolu leta i svi kablovi koji su vam potrebni za spajanje drona. Punjenje baterije je moguče preko smartphone.

Pilotiranje vašeg Lego drona može biti korišteno uz pomoć mobitela sa touchscreen-om  i besplatnom aplikacijom Flybrix za iOS i Android sisteme. Ili možete naručiti Deluxe verziju koja sadrži i fizički RC kontroler koji čini lakše upravljanje za početnike u letenju – bez rušenja. Međutim možda će upravo ovo biti jedini dron koji ćete jedva čekati da srušite, pošto znači da morate ponovo dizajnirati cijeli dron i igrati se sa Lego-om ispočetka.

Comments
0
Top