You are here
Home > Najvažnije vijesti > RAZVOJ INTELIGENCIJE KROZ IGRU – NTC SISTEM UČENJA

RAZVOJ INTELIGENCIJE KROZ IGRU – NTC SISTEM UČENJA

ntc-sistem-ucenjaU Multimedijalnoj sali Općine Ilidža, 22. septembra održana je press konferencija na kojoj je predstavljen program seminara „Razvoj inteligencije kroz igru – NTC sistem učenja“ i predavanja koje je održao dr. Ranko Rajović.

Inače, dr. Ranko Rajović jedan je od najpopularnijih stručnjaka za rani razvoj inteligencije kod djece čiji se program učenja “Nikola Tesla centar” realizuje u 20 država.

“Pustite dijete  da se vrti do mile volje, da skače po krevetu dok mu ne dosadi… Čak i ako padne, veća šteta od toga bit će da mu zabranjujete spomenute igre jer mu na taj način usporavate razvoj mozga”, to su, među ostalima, glavne poruke dr. Rajovića koji promoviše potpuno novi pristup u odgoju djeteta.

Dr. Rajović je osnivač MENSE Jugoslavije (danas Srbije) i odsjeka za darovite NTC (Nikola Tesla centar), član Borda direktora svjetske MENSE i predsjednik Komiteta svjetske MENSE za darovitu djecu.

Seminar i predavanje odlična su prilika za sve roditelje, prosvjetne i obrazovne radnike da nauče nešto novo o odgoju, obrazovanju i mentalnom razvoju djece.

NTC sistem učenja je specijalizovani program za edukaciju roditelja, odgajatelja i učitelja, koji usvojeno znanje i vještine mogu da primjene u svakodnevnim aktivnostima u radu sa djecom.

Comments
0
Top