You are here
Home > Zanimljivosti > FOTO: POGLEDAJTE ZANIMLJIVE ČINJENICE GOOGLE PRETRAŽIVAČA

FOTO: POGLEDAJTE ZANIMLJIVE ČINJENICE GOOGLE PRETRAŽIVAČA

Sigurno ste se nekada pitali koliko uposlenici Google-a imaju slobodnog vremena. U Google-u imaju armiju “gamera” u svojim uredima. To se može zaključiti po broju igrica koje su uključene u listu. Generalno mi smo njihovi veliki fanovi, oni su možda veliki geniji, ali znaju biti i šašavi 🙂

Kako se oglašavaju životinje

Kad smo bili djeca, svi smo imali igračku na koju ste imali mogućnost da pritisnete dugme i čujete zvuk naslikane životinje. Sad je to Google uveo u svoju pretragu kada upišete sljedeće pitanje “What sound does a cow make” (Kako se oglašava krava)

Zabavne činjenice

Ako tražite nasumično izabrane zabavne činjenice (fun facts) i Google će prikazati da možete “refresh” stranicu i dobijate odmah novu činjenicu.

Prevrnite novčić

“Flip a coin”, Google će vam prikazati nasumično odabranu stranu novčića, tako da konačno možete odlučiti ko plaća ručak.

Roll a Die

Možda vam zatreba da birate jedno od šest polja kockice.

Super Mario!

Ukoliko upišete u pretragu “super mario bros” prikazat će vam se puno informacija o ovoj Nintendovoj igri, ali sa desne strane bit će i prikazana kockica koja svjetluca “?”  Kliknite na nju i čut ćete kultni zvuk novćiča.

Igrajte Pasijans

Samo upišite u pretragu “solitaire” i Google će vam omogućiti da igrate. Osnovna je igra, ali hey, ipak je pasijans.

 Tic Tac Toe (X i O igra)

Ako iz nekoga razloga želite igrati Tic Tac Toe (X i O igra), upišite na google pretraživač “tic tac toe”. I možete igrati protiv prijatelja ili protiv Google-a. Sretno!

Google iz 1998. godine

Pogledajte kako je Google izgledao u 1998. godini. Upišite “Google in 1998”. Zar nije nevjerovatno koliko su uznapredovali?

Okrenite Google pretraživač

Zbog Google podrške Nintendo igre StarFox 64, u pretragu upišite “do a barrel roll” ili “z or r twice”

Igrajte Pac Man

Upišite “pacman” i imate mogućnost igranja PacMan kojeg je Google izradio za PacManovu tridesetu godišnjicu.

 

Comments
0
Top