You are here
Home > Recepti za 5 > PAMETNI NAČINI ČUVANJA HRANE

PAMETNI NAČINI ČUVANJA HRANE

Svi mi volimo jesti, a kuhanje iz zabave postalo je popularnije nego ikada do sad.

S druge strane, to može značiti da ćemo imati previše hrane i, samim time, nažalost, puno otpada. Ako ti je potrebno malo pomoći pri pojednostavljenju rješenja za čuvanje hrane (kao i smanjenju količine otpada), mi imamo ono što trebaš! Ovo su naši najbolji savjeti.

 

 

 

 

 

1. SVJEŽE I OZNAČENO. Jedan od najjednostavnijih načina čuvanja hrane i smanjenja količine otpada jest zamrzavanje u porcijama. Hermetički zatvorene vrećice olakšavaju pronalaženje onoga što želiš pronaći u pretrpanom zamrzivaču, a i jednostavno ih je i označiti datumom roka upotrebe.

 

2. ISKORISTI BAKINU IDEJU I POČNI KORISTITI SMOČNICU. Povrće kao što su krumpiri i luk ostaje najsvježije ako ga čuvaš na hladnom, mračnom mjestu, pa ga odloži u element. Opskrbi se plastičnim i staklenim spremnicima za suhe sastojke. Sve će biti lako pronaći, a izgledat će zaista organizirano.

 

3. NE VOLI SVE POVRĆE HLADNJAK. Štoviše, velik dio povrća bolje živi na dobro osvijetljenoj radnoj površini. Razmisli o korištenju tegle sa samonavodnjavanjem za začinsko bilje (tako će dulje ostati svježe) i visećeg pladnja (da bi iskoristio/la što više prostora). Dodatni je bonus to što će tvoja kuhinja, naravno, odmah izgledati prekrasno!

4. IMA LI NEŠTO LJEPŠE od organizirana hladnjaka? Mi mislimo da nema. Savršenu ćeš svježinu održati s pomoću prozirnih spremnika koji se mogu slagati jedni na druge, oznaka i dobre organizacije. Imaj na umu da je važno slično povrće i voće držati u istoj ladici i postaviti hladnjak na odgovarajuću razinu vlage.

 

Izvor: Ikea

Comments
0
Top