You are here
Home > Najvažnije vijesti > NA BORAČKOM JEZERU ODRŽAN MEĐUNARODNI TRIATLON KUP “KULIN BAN BORAČKO JEZERO”

NA BORAČKOM JEZERU ODRŽAN MEĐUNARODNI TRIATLON KUP “KULIN BAN BORAČKO JEZERO”

Eko selo Boračko jezero u organizaciji sa Triatlon asocijacijom u Bosni i Hercegovini organiziralo je 10. septembra Međunarodni triatlon kup „Kulin ban Boračko jezero“.
Održano je takmičenje u više disciplina koje su objedinjene u jednom nazivu “Sprint Triatlon”, a podrazumjevalo je kraću distancu koja iznosi 750 m plivanja u Boračkom jezeru, 20km vožnje biciklom od Boračkog jezera do Glavatičeva i nazad, te 5 km trčanja oko Boračkog jezera.

 

dodjela-diplomaSvjesno pozitivnog uticaja sporta, sportskih takmičenja i druženja za mlade ljude i društvo uopće, Eko selo Boračko jezero je organiziralo ovaj događaj kako bi svoju pažnju, energiju i znanje usmjerili na pozitivne stvari u životu.

 

Cilj projekta bio je da pomogne u borbi protiv delikvencije, alkohola, droge i svih negatvinih devijacija po mlade u društvu. Ova takmičenja također promovišu atraktivne destinacije zarazvoj rekreativnog turizma, zbog toga želimo održati kontinuitet treninga i takmičenja ove manifestacije i iz godine u godinu organizovati što veći broj ovakvih dešavanja na području cijele BiH. Inače “Triatlon Sprint” ima tendenciju rasta popularnosti u svijetu sve mu je veći broj pristalica.

Comments
0
Top