You are here
Home > EDITOR'S PICK > Na Bijeloj tabiji postavljena zastava BiH

Na Bijeloj tabiji postavljena zastava BiH

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka sa zamjenicima Ivicom Šarićem i Milanom Trivićem podigli su na jarbol visok 15 metara državnu zastavu na Bijeloj tabiji. Zastava je postavljen povodom 6. aprila – Dana grada Sarajeva na mjestu gdje je i prije bila.

– Sanacija i revitalizacija Bijele tabije jedan je od prioriteta ove gradske administracije. Ovom inicijativom Grada Sarajeva želimo ponovo aktuelizirati proces obnove ovog vrijednog našeg kulturno-historijskog spomenika – istakao je gradonačelnik Skaka.

Skaka je ovom prilikom podsjetio da je Gradska uprava do sada izdvojila preko milion KM za arheološka istraživanja i konstruktivnu sanaciju Bijele tabije, te poduzimala i konkretne mjere u cilju njene zaštite.

Himna BiH je prvi put službeno izvedena na 7. sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH 15.07.1999. i na 6. sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH 19.07.1999. Zakon o državnoj himni BiH sa muzičkim dijelom “Intermezo” (autor Dušan Šestić iz Banja Luke) usvojen je na 4. sjednici Zastupničkog doma 10.02.1999. i na 3. sjednici Doma naroda 23.05.2001., te objavljen u Službenom glasniku BiH br.19. iz 2001.

Comments
0

Komentariši

Top