You are here
Home > Recepti za 5 > MJESEC DANA PRIJE SRČANOG UDARA, VAŠE TIJELO ĆE VAS UPOZORITI!

MJESEC DANA PRIJE SRČANOG UDARA, VAŠE TIJELO ĆE VAS UPOZORITI!

Prema američkom Udruženju za srce i moždani udar, bolesti srca i moždani udar su vodeći uzroci smrti u svijetu. Srčani napadi rezultat su nedovoljne prokrvljenosti krvnih sudova, ili su pak uzrokovane začepljenjem koronarne (srčane) arterije.

avoid-heart-attacks-with-these-6-signs1

Više od 700.000 ljudi pati od srčanog udara svake godine i više od 100.000 se od istog ne oporavi. Iako podaci koji su prikupljeni, otkrivaju zapanjujuće veliki broj kardiovaskularnih bolesti u posljednjih nekoliko godina, postoji nekoliko ključnih simptoma koje će pojedinac najvjerojatnije doživjeti prije srčanog udara, i ako se uoče na vrijeme i liječe, mogu spasiti nečiji život.

Ovo je osam znakova koji upozoravaju na mogućnost srčanog udara:

1. Oko mjesec dana prije, neobična slabost tijela je ključni simptom koji proizlazi iz slabijeg protoka krvi. Zbog suženja arterija, oslabljeni mišići su upozorenje, kada je u pitanju predviđanje srčanog udara u ranoj fazi.

avoid-heart-attacks-with-these-6-signs4

2. Kada postoji nedostatak protoka krvi, vrtoglavica je još jedan simptom koji se ne bi trebao uzeti olako. Nedostatak odgovarajuće cirkulacije utječe na protok krvi u mozgu, što može rezultirati neugodnim vrtoglavicama.

avoid-heart-attacks-with-these-6-signs3

3. Nakon vrtoglavica, hladan znoj je još jedan znak da vaše tijelo može biti pred srčanim udarom. Zbog slabog protoka krvi, možete osjećati hladnoću, neuobičajeno mnogo se znojiti te se općenito osjećati loše.

avoid-heart-attacks-with-these-6-signs2

4. Ako imate bolove u prsima, ili bol u drugim dijelovima tijela, kao što su ruke, leđa i ramena, potražite liječničku pomoć što je prije moguće. Bol u prsima i stezanje u prsima, ključni su simptomi koji ukazuju na srčani udar.

avoid-heart-attacks-with-these-6-signs7

5. Mnoge žrtve srčanog udara također su imali simptome prehlade ili gripe mjesec dana prije svoje bolesti. To je dobar pokazatelj nečijeg zdravlja koji se ne smije zanemariti.

avoid-heart-attacks-with-these-6-signs5

6. Uz ukupnu slabost tijela, konstantni umor je još jedan jak pokazatelj da vaše tijelo prolazi kroz nedostatak opskrbe krvlju.

avoid-heart-attacks-with-these-6-signs6

 

7. Kratkoća daha je još jedan ključni simptom koji treba imati na umu kada se predviđa mogući srčani udar. Uz svaki mišić koji zahtijeva kisik i odgovarajući protok krvi, pluća se ne razlikuju. Kad vaše srce ne funkcioniše kako treba , pluća će, naravno, biti pogođena što će se najčešće odraziti na poteškoće u disanju.

8. Ostali vitalni znakovi su mučnina, probavne smetnje, žgaravica i bol u trbuhu.

Comments
0
Top