You are here
Home > Najvažnije vijesti > KOŠARKAŠKA REPREZENTACIJA BIH OD DANAS BEZ SLEKTORA

KOŠARKAŠKA REPREZENTACIJA BIH OD DANAS BEZ SLEKTORA

Nakon što  košarkaška reprezentacija BiH nije uspjela izboriti plasman na   Evropsko prvenstvo koje će biti održano 2017. godine , selektor Damir Mulaomerović podnio je ostavku. On se javnosti obratio otvorenim pismom, koje prenosimo u cjelosti.

Poštovani,

Poslije okončanog kvalifikacijskog ciklusa u kojem, nažalost, nismo ostvarili zacrtani cilj, shodno ranijim mojim izjavama, obavještavam bosanskohercegovačku javnost da podnosim ostavku na poziciju selektora košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine. Imenovanje za selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine i ukazano povjerenje rukovodstva KS BiH, meni je predstavljalo veliku čast i obavezu. Sa osjećajem ponosa zahvaljujem se reprezentativcima s kojima sam proteklih mjeseci radio te im želim mnogo sportskog i ličnog uspjeha. Povrijeđenima Nedimu Buzi i Nemanji Gordiću želim brz i uspješan oporavak. Zahvaljujem se i Košarkaškom savazu BiH, koji je obezbijedio maksimalne uvjete za pripreme i odigravanje utakmica, ali i našim iskrenim navijačima. Reprezentacija Bosne i Hercegovine ne treba da brine za svoju budućnost, jer su stasale i stasavaju generacije koje će, nadam se, s ponosom i posebnim entuzijazmom nositi reprezentativni dres.

Podsjetimo, košarkaši Bosne i Hercegovine sinoć su u Švedskoj odigrali posljednju utakmicu kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2017. godine. Bh. košarkaši bili su bolji od reprezentacije Švedske, koju su savladali rezultatom 78:76. Uoči ovog susreta, izabranicima Damira Mulaomerovića bila je potrebna pobjeda, ali i da se “poklope” rezultati u drugim grupama. Šansu za plasman na Eurobasket 2017. košarkaši Bosne i Hercegovine izgubili su zbog gostujuće pobjede Velike Britanije protiv Makedonije rezultatom 89:60, nakon čega je reprezentacija Bosne i Hercegovine ostala reprezentacija sa dvije pobjede koja ima najgoru statistiku, zbog čega će propustiti Evropsko prvenstvo 2017. godine.

Comments
0
Top