You are here
Home > Recepti za 5 > KAKO NAPRAVITI DOMAĆI SOK OD JABUKA

KAKO NAPRAVITI DOMAĆI SOK OD JABUKA

sok-od-jabuka

Da li ste do sada razmišljali da napravite domaći sok ili ste ga već pravili? U današnje vrijeme kada nas bombarduju informacijama o nezdravoj hrani zaista je poželjno konzumirati što više provjerenih namirnica ukoliko je to moguće. Donosimo vrlo jednostavan recept kako napraviti ukusni i zdravi sok od jabuka.
Sastojci:

  •     jabuke
  •     voda
  •     700-800 g šećera/1 l soka
  •     limunov sok
  •     10 g limunske kiseline/1 l soka
  •     1 vrečica šećera od vanilije/1 l soka

Priprema: Jabuke dobro operite, ogulite, nasijecite na kriške te prelite vodom i to tako da voda bude otprilike 4 prsta iznad jabuka. Pripazite na to da upamtite kolika je količina jabuka u posudi, jer kada ulijete vodu, one će se dići na površinu. Vodu s jabukama prokuhajte otprilike 6 minuta te ostavite da odleže tijekom 24 sata. Potom sok procijedite kroz duplu gazu, te na 1 litru dobivenog soka dodajte 10 g limunske kiseline, 700-800 g šećera, sok od limuna.
Sve zajedno potom dobro promiješajte, stavite da se kuha povremeno miješajući, dok ne prokuha, potom dodajte šećer od vanilije i sklonite s vatre. Sok sada pretočite u čiste staklene boce te ih dobro začepite i složite u kutiju koju ćete obložiti i prekriti dekom i jastucima, te ćete ih držati tako prekrivene dok se ne ohlade (otprilike nekih 48 sati). Dobiveni sirup čuvajte u hladnjaku.

Samostalna poljoprivredna djelatnost Pjano Mirsada iz Sarajeva posjeduje farmu i fabriku za proizvodnju i preradu mlijeka i mliječnih proizvoda u Vogošći i svjetao je primjer uspješnoga poslovanja u našoj zemlji. Pored mlijeka i mliječnih prerađevina, ova kompanija se bavi i preradom voća i povrća.

Video Prilog Televizije Hema

Comments
0
Top