You are here
Home > Zanimljivosti > JEFTINI TRIKOVI ZA LUKSUZNI IZGLED VAŠEG DOMA

JEFTINI TRIKOVI ZA LUKSUZNI IZGLED VAŠEG DOMA

Nemate dovoljno novca za potpuni “makeover vašeg doma”, ali biste ipak nešto mjenjali? Pogledajte koji su to trikovi kojima uz malo novca vaš dom može dobiti luksuzniji izgled.

dom-ideje-trikovi-jeftino-uredenje

Tri je magičan broj

Dekorateri interijera se kunu da ukrasi koji dolaze kao trojstvo mogu podići vaš prostor na viši nivo. U zadnje vrijeme veoma su popularne slike koje dolaze u tri dela, nisu preterano skupe, a dnevni boravak će vam izgledati veoma „stajliš“ ako ih okačite iznad kauča.

Tepih

Vašu malu prostoriju možete „otvoriti“ i učiniti da izgleda veća i prostranija jednim velikim tepihom. Što veći tepih, prostorija izgleda veće. Obratite pažnju da tepih ne bude u baš tamnoj boji jer ćete stvoriti kontraefekat.

soba-dnevna-soba

Minimalizam

Oslobodite police od raznih sitnica i gluposti koje ste godinama skupljali. Ostavite samo nekoliko lijepih komada, to će u trenu vašem domu dati sofiticiraniji izgled.

komoda-lcd-plazma-soba-uredenje

Malo drame nije na odmet

Zid spavaće sobe obojite u tamnu, dramatičnu boju ili zalijepite tapetu neobične teksture. Čak i jedan obični prekrivač u nekoj modernoj boji i par dekorativnih jastuka može napraviti veliku promjenu.

spavaca-soba-uredenje-ideja

Svjetlost

Ako imate tu sreću da vam je životni prostor okupan suncem i prirodnom svjetlošću, bazirajte se na neutralnim tonovima, neka sve izgleda svjetlo i prirodno. Da ne bude previše dosadno dodajte koji ukrasni jastuk u jarkoj boji, svijeću ili vazu.

svjetlost-soba-dom

izvor: lifepressmagazin.com

Comments
0
Top