You are here
Home > Zanimljivosti > IZGUBITE KILOGRAME BRZO I LAKO UZ POMOĆ OVOG NAPITKA

IZGUBITE KILOGRAME BRZO I LAKO UZ POMOĆ OVOG NAPITKA

napitak za mršavljenje

Topljiva vlakna porijeklom iz ovasa djeluju preventivno na bolesti srca i krvnih sudova, potvrdila su naučna istraživanja. Također utiču i na funkciju insulina pa samim tim prirodno reguliše i nivo šećera u krvi, što ostavlja duži osjećaj sitosti.

Vlakna iz ovasa, tokom prolaska kroz probavni sistem, stvaraju gel sa vodenom komponentom i na taj način povećavaju volumen crvenog sadržaja i olakšavaju prolaz fecesa kroz probavni sistem. Ovas također pruža i ostale prednosti, sadrži nešto viši sadržaj masnoća u odnosu na druge vrste žitarica, a pritom je sastav masnih kiselina povoljan jer najveći dio su nezasićene masne kiseline.

Dobar je izvor bjelančevina i vitamina B, posebno vitamina B1 koji igra važnu ulogu u metabolizmu.

Napitak sa žitaricama ovasa je dobar za liniju jer je bogat vlaknima, dobar je za jetru (Ovas sadrži aminokiseline koje pomažu jetri da proizvede lecitin, te je zaslužan za odvajanje masnoće iz jetre u probavni sistem.), napitak je siromašan kalorijama, sadrži brojne vitamine i minerale, podstiče rad bubrega, te doprinosi izlučivanju viška tečnosti iz tijela putem urina.

Za ovaj napitak bit će vam potrebni sljedeći sastojci: šolja ovsenih pahuljica, tri šolje vode, kašičica cimeta u prahu i dvije kašičice meda ili nekog drugog prirodnog zaslađivača, a kako ćete napraviti ovaj moćni napitak pogledajte u videu ispod.

 

Comments
0
Top