You are here
Home > Zanimljivosti > FOTO: NAJLJEPŠE ŽENE EDWARDIANOVE ERE

FOTO: NAJLJEPŠE ŽENE EDWARDIANOVE ERE

Erdwardianova era poznata je po lijepim i talentovanim ženama. Do tada su se standardi mnogo promijenili, na primjer tada je svijetla put bila in, a plava kosa out. Tako da su lijepe žene iz tog doba imale svijetlu put i smeđu kosu.

Vintage Everyday napravio je izbor naljepših žena tog doba.

Lily Elsie (1886-1962)

Lily Elsie bila je popularna engleska glumica i pjevačica iz Edwardianove ere. Počela je glumiti kao dijete 1890. godine. Postala je poznata po ulozi u opereti The Merry Widow, Franza Lehar-a. Poslije toga je glumila u mnogim mjuziklima. Ljudi su bili očarani njenom ljepotom i šarmom, pa je zbog toga Elsie bila jedna od najviše fotografisanih žena Edwardianovog doba.

doba

Gladys Cooper (1888-1977)

Dame Gladys Constance Cooper bila je engleska glumica čija je karijera trajala čak 70 godina. Počela je na sceni kao tinejdžerica, glumila je u komedijama, dramama, bavila se pantomimom i glumila u nijemim filmovima prije početka Prvog svjetskog rata.

cooper

Marie Doro (1882-1956)

Marie Doro bila je američka glumica koja je obilježila eru nijemog filma. Iako je glumila u tipično laganim ženskim ulogama, bila je jako inteligentna i duhovita.

doro

Aida Overton Walker (1880-1914)

Aida Overton Walker zvana i “The Queen of the Cakewalk” bila je afro-američka glumica, pjevačica, plesačica, koreograf i supruga George Walker-a. Glumila je u serijama poput Bob Cole, Joe Jordan, and J. Rosamond Johnson's The Red Moon (1908) and S. H. Dudley's His Honor the Barber .

aida

 Geneviève Lantelme (1882-1911)

Geneviève Lantelme francuska bila je glumica, društvena i modna ikona svog doba. Ostat će upamćena po misterioznoj smrti 25. jula 1911. godine kada je pala sa jahte svog muža Alfreda Edwards-a.

ge

 

Comments
0
Top