You are here
Home > Zanimljivosti > DJI MAVIC PRO JE MALI, SKLOPLJIV I SUPER PAMETAN DRON

DJI MAVIC PRO JE MALI, SKLOPLJIV I SUPER PAMETAN DRON

dji-mavic-dron-quadcopterDJI odavno drži Američko dron tržište i to sa dobrim razlogom. DJI pravi fantastične dronove sa najnaprednijim mogućnostima koje se mogu ugraditi u dron. Sa malo učenja možete uslikati i snimiti video za kakav ste prije trebali cijeli tim i helikopter.

DJI Mavic Pro je odgovor na GoPro Karma dron.

Mavic Pro ima mogućnost da se sklopi. Dok GoPro Karma može stati u ruksak, Mavic Pro je toliko mali da može stati u zadnji džep, sa težinom od samo 750 grama.

To što je Mavic Pro mali, ne znači da ne valja, kao ostali mali dronovi. Mavic Pro ima 27 minuta leta, 5-kamera za “gledanje”, GPS, 4K 12Mpx kamera sa 3-osovinskim stabilizatorom. Sa svom opremom, konkurencija je i najboljim dronovima na tržištu.

Mavic Pro je napravljen sa najačim procesorom koji je omogućio najnovijem DJI Phantom 4 senzacijom. Koristeći 5-kamera (Vision system), može primjetiti prepreke i izbjeći ih. (Izbjegavanje prepreka radi samo do brzine od 35km/h). Mavic Pro ima mogućnosti raznih trikova, kao što su različiti modovi praćenja. Phantom 4 može da vas prati sa leđa, dok Mavic Pro može da vas prati sprijeda, sa strane, čak i ima super mogućnost da leti oko vas dok se vi krećete.

Mavic Pro može ići brzo ili sporo zavisi od vaših potreba. Ovaj dron ima super brzi sport mod koji leti brzinom i do 65km/h.

Možda najinteresantniji trik koji omogućava da mu mahnete i da aktivirate različite akcije drona. Mahanjem možete da postavite da vas prati ili da napravite brzi selfie. Mavic Pro ima relativno mali kontroler koji se može također sklopiti kad nije u upotrebi. Zahtjeva korištenje Smartphone-a, što je malo drugačije od GoPro Karma drona.

Mavic Pro bez kontrolera (Možete koristiti aplikaciju na Smartphone-a za osnovne kontrole) košta 750 dolara. To je 50 dolara manje u odnosu na GoPro Karma. Cijena sa kontrolerom skače do 1000 dolara što je u skladu sa Karma dronom kada je u cijenu uključena GoPro Hero5 kamera.

DJI je također predstavio i naočale koje izgledaju kao i svake Virtual Reality naočale. DJI naočale su skroz bijele i dizajnirane su da daju pogled iz prvog lica drona dok leti. Naočale su sa 1080p rezolucijom. Možda najbolja mogućnost je da dvije osobe se mogu spojiti sa jednim dronom, tako da obje osobe vide uživo let drona.

Preprodaja DJI Mavic Pro je počela od danas i pošiljke počinju od 15. oktobra 2016.

Comments
0
Top