You are here
Home > Zanimljivosti > DA LI ŠAMPON ZA KOSU KOJI KORISTITE ODGOVARA VAŠOJ KOSI?

DA LI ŠAMPON ZA KOSU KOJI KORISTITE ODGOVARA VAŠOJ KOSI?

Ako niste razmišljali o tome da li šampon za kosu koji koristite odgovara Vašoj kosi, krajnje je vrijeme da počnete. Tim frizerskog salona Giselle iz Sarajeva , u nastavku odgovara na neka od najčešćih pitanja, a koja se tiču pravilnog odabira šampona za kosu.

Vjestnik: Da li svaki šampon odgovara svakoj vrsti kose?

Giselle: Većina ljudi ne zna da upravo šampon može da izazove oštećenje folikule dlake.  Kada koristite šampon bez sulfata to Vam se neće dogoditi, jer oni ne sadrže sastojke koji štete kosi, upravo suprotno, korištenjem šampona bez sulfata kosa ojača i dobije sjaj.Ono što Vam se možda neće dopasti je da oni prave manje pjene , što ni u kom slučaju ne znači da stoga lošije peru kosu.

Vjestnik: Da li su ti šamponi skuplji od običnih?

Giselle: Cijena šampona bez sulfata je veća od cijene običnih šampona, naročito ako su organskog porijekla. Na kraju je jako bitno istaći da ako kupite ovaj šampon, uvijek vodite računa da odgovara Vašem tipu kose, da bi efekat bio potpun. Naime, nije isto koristiti šampon za masnu kosu i volumen, hemijski tretiranu ili suhu kosu.

macadamiaNa našem tržištu postoji veliki broj pomenutih šampona različitih proizvođača, a tim frizerskog salona Giselle Vam preporučuje Macadamia šampon, na kome piše da je bez sulfata i parabena.

Kosa je zaštitni znak svake žene , ali i muškarca, stoga u salonu Giselle možete dobiti besplatan savjet o vrsti i načinu njege kose.

Frizerski salon “Giselle” vođen frizerima sa dvadesetogodišnjim iskustvom, duži niz godina pruža najpovoljnije i najkvalitetnije frizerske, kao i manikir i pedikir usluge.

Frizerski salon Giselle nalazi se u ul. Azize Šaćirbegović 84. Hrasno, Sarajevo.  Telefon za narudžbu: 033 525 526

 

 

 

Comments
0
Top